От каква възраст можете да използвате скутера за деца

Скутер, може би, е най-доброто средство за дете на 4 години. На нея детето не може да ускори твърде много, което означава, че рискът от падане и нараняване се свежда до минимум.
Вярно е, че детето трябва да се научи да гледа напред и настрани, когато язди в двора на този вид транспорт (а не на колелата или под тях). След това, в случай на опасна ситуация (например при риск от среща с велосипед или други деца), детето ще трябва да сложи крака си настрани за спиране или просто да скочи от скутера.

По-добре е да се отложи покупката до 4-5 години. На тази възраст децата вече са добре развита координация, те могат да оценят адекватно тежестта върху ръцете и краката. Карането на скутер за деца на 4 и повече години допринася за правилното формиране на мускулно-скелетната система на тялото.
Ако детето ви отива в детската градина всяка сутрин на скутер, това само ще подобри физическата му форма. И като цяло, карането на детски транспорт по този начин е по-малко травмиращо, отколкото например на велосипед или ролеринг: от скутер едно дете може по всяко време просто да скочи.