7 начина да удължите живота на любимите си неща

За дрехите за домашни любимци и аксесоарите им изглеждат нови и ще продължат толкова дълго, колкото е възможно, тук са 10 прости правила. Следвайте ги – винаги ще бъдете собственик на красиви и хубави неща

1. Следвайте препоръките на етикетите. Не се експериментира, ако иконата на етикета да се посочи само химическо чистене или пълна забрана за избелване, това означава, че в противен случай, можете да кажете сбогом на любимата си блуза или овча кожа.

2. Обърнете внимание на температурните условия както за машината, така и за ръчното пране. Обикновено тази информация може да се намери на технически етикет, същите препоръки се отнасят и за заличаването на елементи.

3. Разширяване на живота на дрехи закачалки може да ви помогне, най-добре е, ако те са от висококачествени материали – дърво или мека, покрити със сатен или кадифе. Дрехите, когато се съхраняват на раменете, държат формата и изглеждат добре. Сухи неща също са по-добре на закачалки, така че можете да избегнете бръчките и да изтече качеството.

4. В извън сезона съхранение на обувки, които използват празни или материали (хартия, пране) за задържане на матрицата. Не изваждайте мръсните обувки в килера, добре го избършете.

5. Понякога, дори и при внимателна грижа за нещата, това е оцветяване и нещата не са подходящи за носене. Повечето петна могат да бъдат премахнати. Например, водороден прекис премахва такива сложни замърсители като чай или ябълков сок, а содата помага да се отървете от потни петна.

6. Много причудливи в грижата за нещата от естествена вълна. Това е необичаен начин да се увеличи продължителността на живота – това поставя нещата в продължение на няколко часа във фризера.

7. Има джинси в гардероба на всеки човек и често е трудно да се намери перфектна седнала двойка, така че да останете в добро състояние възможно най-дълго. Измийте дънките вътре и добавете малко оцет във водата, за да не изгубят цвят. Често дънките се изсушават на място от вътрешния шев, възможно е да се фиксират на гърба с желязо-боядисана тъкан (руло с лепило).